S Epadermem budete mít lupénku či atopický ekzém pod kontrolou

Lupénka a atopický ekzém patří mezi chronická zánětlivá onemocnění, během kterých se střídají fáze akutního vzplanutí s obdobími remise, kdy jsou příznaky jen mírné nebo vůbec žádné. Hlavními projevy jsou extrémně suchá, citlivá pokožka, vznik šupinek a skvrn i nepříjemné svědění.

Tyto nemoci jsou velmi náročné i na psychiku pacientů. Způsobují například snížení sebevědomí či nejistotu, což příznaky ještě více zhoršuje. Ani jedno z těchto onemocnění nelze v současnosti bohužel zcela vyléčit. Moderní medicína však nabízí možnosti, díky kterým můžete i s lupénkou či atopickým ekzémem žít naplno a prakticky bez omezení. Seznamte se s řadou produktů Epaderm , která byla vyvinuta ve Velké Británii ve spolupráci se špičkovými dermatology z Royal Victoria Infirmary, Newcastle. Masti a krémy vám umožní mít projevy lupénky a atopického ekzému pod kontrolou.

Mast Epaderm Ointment je určena k ošetření velmi suché a citlivé kůže, atopického ekzému i lupénky při středních a silných příznacích. Na kůži vytváří ochranný film z lipidů (tuků), který brání ztrátě vody a zároveň pokožce umožňuje dýchat. Jedná se o výrobek 3 v 1 – lze použít jako hydratační krém, mýdlo i jako přísadu do koupele. Je ideální také do vlhkého nebo suchého zábalu. Epaderm Ointment na kůži nevytváří mastný povrch a velmi rychle se vstřebává. Díky šetrnému složení bez parfemace, parabenů, barviv a jiných dráždivých přísad je mast Epaderm Ointment vhodná i pro kojence. K dostání je v recyklovatelných nádobách o velikosti 125 g nebo 500 g.

Pro slabší projevy, preventivní ošetření či péči o velmi suchou pokožku je ideální krém Epaderm Cream. Na pokožce vytváří ochrannou bariéru, ale přesto nemastí a rychle se vstřebává. Zanechává pokožku příjemně vláčnou a změkčenou a zajišťuje tak dlouhodobý pocit komfortu. Krém pro atopiky Epaderm Cream působí jako emoliencium 2 v 1 – lze použít jako mýdlo i hydratační krém a poslouží také do zábalů. Složení bez parfemace, parabenů, barviv i dalších dráždidel vychází z maximálních ohledů k potřebám velmi citlivé pokožky. Epaderm Cream zakoupíte v recyklovatelných nádobách s praktickou pumpičkou o velikosti 50 g nebo 500 g.

K nejvíce nepříjemným projevům lupénky a atopického ekzému patří svědění. To je problém hlavně u dětí, které mají tendenci si kůži škrábat, čímž nemoc dále zhoršují. Speciální oblečení pro atopiky Tubifast Garments vytváří mechanickou překážku proti škrábání (snižuje potřebu škrábání až o 60 %), udržuje v pokožce hydrataci a brání setření masti či krému. Předností jsou ploché švy, které pomáhají předcházet podráždění citlivé pleti. V nabídce najdete tričko s dlouhým rukávem, legíny, rukavice a ponožky pro děti od 6 měsíců do 14 let. Oděvy pro atopiky Tubifast Garments se pohodlně nosí pod pyžamem či běžným oblečením, a tak si i děti s lupénkou či atopickým ekzémem mohou užívat odpočinek, hry, zábavu a další aktivity stejně, jako jejich zdraví vrstevníci.


Pokud trpíte vy, vaše děti nebo vaši blízcí lupénkou či atopickým ekzémem, tak dobře víte, že tato kožní onemocnění dokáží běžný život značně komplikovat. Při správné péči o pokožku se vám však může podařit hlavní nepříjemné projevy minimalizovat, nebo aspoň zmírnit tak, abyste si život užívali na maximum. Krémy a masti Epaderm jsou vaší první pomocí v boji s lupénkou i atopickým ekzémem.