Jak vybírat oblečení pro děti atopickým ekzémem?

Naše kůže je s oděvy v přímém kontaktu po celý den, a tak je správný výběr oblečení u osob s atopickou či velmi citlivou pokožkou velmi důležitý. Nevhodně zvolený materiál či střih může vést k podráždění, nebo dokonce k alergické reakci, která zhorší projevy atopického ekzému či lupénky. Zvláště u dětí s kožními nemocemi je nutné oblečení pečlivě vybírat. Jak na to?

Základem je správný materiál

Z běžně dostupných materiálů je nejlepší volit 100% bavlnu. Tato přírodní látka je velmi prodyšná, a tak brání nadměrnému pocení. Zároveň je ovšem nutné pamatovat na to, že textil může být napuštěný chemickými látkami, které zdraví dětské pokožky rozhodně neprospívají. Bavlna bývá často ošetřena formaldehydem, aby se nekrčila. Při kontaktu s pokožkou může být formaldehyd spouštěčem různých kožních alergií. Největší jistotou je oblečení vyrobené z organické bavlny, ve kterém bude moci atopická pokožka stále dýchat.

Agresivní vůči citlivé dětské pokožce mohou být také barvy. Před oblečením hýřícím barvami tedy upřednostněte to méně barvené. U nových oděvů vás na přítomnost chemikálií upozorní také výrazný štiplavý zápach. Nejlepší je nakupovat od důvěryhodných značek, jejichž produkty jsou certifikované. Samozřejmostí by mělo před prvním nošením nové oblečení vyprat.

Cokoliv, co pokožku mechanicky dráždí, způsobuje zhoršení projevů lupénky či atopického ekzému. Pozor si tak dejte na švy a cedulky. Dalším problematickým faktorem je pot, a tak děti nenavlékejte do zbytečného množství vrstev, případně do neprodyšného oblečení, ve kterém se snadno zapotí.

Konec se škrábáním

Lupénka či atopický ekzém dokáží dětem pěkně znepříjemnit život. Kvůli úpornému svědění mají neustále tendenci se škrábat, což ovšem projevy kožních nemocí jen dále zhoršuje. Vhodný oděv přitom může pomoci škrábání eliminovat a zároveň zefektivnit léčebný režim.

Oblečení pro atopiky a psoriatiky Tubifast Garments je vyrobeno z kombinace viskózy, polyamidu a elastanu, která je k citlivé dětské pokožce mimořádně šetrná a nedráždivá. Tím, že vytváří mechanickou bariéru, snižuje Tubifast Garments nutkání se škrábat až o 60 %. Veškeré léčebné masti a krémy jsou chráněny proti setření, a tak mohou účinkovat. To vytváří ideální podmínky pro uzdravování pokožky.

Oděvy pro děti s atopickým ekzémem a lupénkou Tubifast Garments jsou určeny pro děti od 6 měsíců do 14 let. V nabídce jsou trička s dlouhým rukávem, legíny, rukavice a ponožky. Oblečení je velmi lehké, a tak skvěle poslouží jako spodní vrstva pod běžné oděvy i pyžamo. S dětskou pokožkou se tak dostanou do kontaktu pouze šetrné materiály, které ji nepodráždí. Tubifast Garments je vhodné také pro terapii pomocí suchých i mokrých zábalů, aby byla léčba účinnější.

Pokožka dětí s lupénkou či atopickým ekzémem je velmi citlivá na podráždění od oblečení. Proto je nutné vybírat oděvy z vhodného materiálu a s minimem švů či dalších problematických prvků. Oblečení pro děti s atopickou pokožkou Tubifast Garments se pohodlně nosí pod běžným oděvem, a tak si v něm děti užijí veškeré aktivity všedního dne i odpočinek. Kompletní sortiment Tubifast Garments naleznete zde.

*Před použitím si pozorně prostudujte návod k použití.