5 tipů, jak pečovat o pokožku v létě

Používejte opalovací krém

Slunce je jedním z největších nepřátel zdravé pokožky. Při opalování, sportu nebo na procházkách se doporučuje používat ochranné přípravky s SPF 30 a vyšším. Pokud to půjde, snažte se trávit na slunci co nejméně času. Vaše pokožka vám poděkuje.

Pokud máte citlivou nebo ekzematickou pokožku, sáhněte po opalovací kosmetice s minerálními (fyzikálními) filtry, které působí pouze na povrchu pokožky, odkud odrážejí sluneční paprsky. Důležité je volit krémy bez parfemace, parabenů a dalších chemických látek, které by pleť mohly podráždit.

Hydratujte pokožku

V létě si naše pokožka žádá trochu jinou péči než v zimních měsících. Vyžaduje především vyšší míru hydratace. Krémy na olejové bázi proto v létě raději vyměňte za lehčí, hydratační krémy. Nezapomínejte ani na dostatek pitného režimu, protože péče o pokožku začíná péčí zevnitř. Nedostatečná hydratace může vést k popraskané kůži, svědění a ztrátě pružnosti kůže.

Jezte zdravě

Na stavu vaší pleti se odráží i složení jídelníčku. Využijte toho, že v létě máte příležitost dopřát si spoustu čerstvého ovoce a zeleniny, zdravé saláty a další lehká jídla, která vaší pleti jednoznačně prospějí. Pokud trpíte atopickým ekzémem, dávejte si pozor na potravinové alergeny. Ty totiž mohou zafungovat jako spouštěč a zapříčinit náhle vzplanutí ekzému.

Pečujte o pokožku každý den

Každodenní péče o pokožku je naprostý základ a léto není výjimkou. Pokud máte suchou, citlivou ebo ekzematickou pleť, může vám s péčí o pokožku pomoci * krém Epaderm Cream. Používat jej můžete jako hydratační krém nebo mýdlo při mírnějších projevech kožních nemocí nebo pro preventivní použití.

Krém se rychle vstřebává, takže na kůži nezanechává mastný povrch. Díky tvorbě ochranné bariéry na kůži pomáhá udržovat tu správnou vlhkost. Neobsahuje parabeny, barviva ani jiné dráždivé látky, a je tak vhodný i pro citlivou pokožku. Dopřejte si studenou sprchu Teplá voda pokožku vysušuje, a tak je lepší sprchovat se studenou nebo vlažnou vodou. Platí, že čím studenější voda, tím lépe. Studená sprcha vám navíc v letních dnech pomůže zvládat vysoké teploty díky osvěžení organismu. Po sprše dopřejte pleti pořádnou dávku hydratace, protože slunce a voda pokožku velmi vysušují.

Užijte si léto se zdravou pokožkou

Pro lidi s citlivou pokožkou může být léto nepříjemným obdobím. Koupání, slunce i písek na pláži totiž kůži velmi vysušují a vysoké teploty zase přispívají celkové dehydrataci organismu. Léto si ale můžete užít i s citlivou, suchou nebo ekzematickou pokožkou! Stačí jen dodržovat pár zásad a pečovat o svou pleť pravidelně každý den.

*Před použitím si pozorně prostudujte návod k použití.