Jak na suchou kůži, zničenou chladem, dezinfekcí a čistícími prostředky

K problémům se suchou kůží v zimním období dochází ale také u zdravých osob vlivem vysoké zátěže kůže dezinfekcemi, čisticími prostředky a nevhodnou kosmetikou v kombinaci s chladným počasím, které výraznou měrou přispívá k nadměrnému vysušování kůže.

V případě, že má naše kůže optimální množství vody (hydratace) je pokožka hladká, elastická a poskytuje nám ochranu před škodlivinami z vnějšího prostředí. Udržení vody i ve svrchních vrstvách kůže pomáhají zajistit lipidy (tuky). To znamená, že v případě suché pokožky nestačí dodávat kůži vodu, ale je nutné připojit i mastnou lipidovou složku. Obecně platí, že příliš suchá kůže s šupinami a drobnými trhlinkami již nedokáže absorbovat kosmetiku s vysokým obsahem lipidů (tuku) a nízkým množstvím vody. Zde je výhodnější volit preparáty s vyšším obsahem vody a nižším obsahem lipidové (tukové) složky.

Jak pomáhá Epaderm v zimě

Epaderm patří mezi výrobky, které dokáží zajistit dokonalou ochranu pokožky před vznikem suché kůže a chránit ji před ztrátou vody. Používá se k vytvoření ochranného lipidového (tukového) filmu na kůži, který ale umožní pokožce dýchat a nevytváří typický obraz mastných rukou. Zároveň jej lze využít jako mycí gel při umývání a ke koupelím. Jeho pravidelné použití nám tak zajistí nejen pomoc při pocitu suché kůže, ale dokáže projevy suché pokožky naprosto eliminovat. Použití je velmi snadné, při promazávání kůže použijeme malé množství přípravku a jemně vetřeme do kůže.

V případě mytí, použijeme malé množství masti Epadermu naprosto stejně jako běžné mýdlo. U koupelí rozpustíme kousek Epadermu , velikosti lískového oříšku na vanu ve sklenici s horkou vodou, pak nalijeme do vany. Musíme však dbát zvýšené opatrnosti při vystupování z koupele, vana může klouzat stejně jako po použití olejových kuliček do koupele.

Epaderm Cream je určený pro extrémně suchou pokožku s výraznými šupinami a přítomností drobných trhlinek (ragád). Mimo parafin a vosk, což je hlavní složkou Epadermu i Epaderm Creamu je zde i vysoké množství vody, které napomáhá rychlejšímu vstřebávání a obnově optimální hydratace pokožky. Je přidána i dezinfekční složka, která slouží nejen jako konzervant přípravku, ale zároveň chrání poškozenou a propustnou kůži před infekcí. Po aplikaci Epaderm Creamu je kůže do odvětrání mírně cítit po chloru.

Používání Epadermu nám pomůže i v chladných měsících udržet naši kůži zdravou a vláčnou. Navíc se jedná o naprosto bezpečné přípravky, které lze použít i k péči o kůži kojenců a batolat. Pravidelným používáním Epadermových přípravků se můžeme vyhnout progresi (zhoršení) atopického ekzému a lupenky a nutnosti následného užití místních kortikoidů, které z dlouhodobého hlediska kůži nevratně poškozují.